ÇÖZÜMLER / Haberleşme Sistemleri
Geleneksel analog Pbx sistemlerin yerini alan modern IP Pbx santraller, network ağı üzerinden haberleşir. IP santraller kolay yönetilebilir olması kadar güvenli olmasıyla da ön plana çıkar. Bilgisayarlar ile aynı ağ üzerinde çalışabildiği için kurulum ve bakım maliyeti açısından da oldukça caziptir.
IP santraller geleneksel Pbx santrallerin aksine gelişmeye açık, kolay kontrol edilebilir ve son derece güvenlidir. Aboneler Network ağı üzerinden IP protokolünü kullanarak haberleşir. Klasik telefon hatları ses görüşmesi 64 Kbps bant genişliği kullanırken IP telefon sistemleri sadece 8 Kbps bant genişliği kullanır.
Ayrıca IP Pbx sistemler klasik Pbx sitemlere göre çok daha yeteneklidir. Santral içi görüşme sağlamanın yanında uzaktan erişim, videolu görüşme, çağrı kaydetme, sesli mesaj gibi birçok yenilikçi özelliği de abonelere sunar.
Analog santral; genellikle küçük ve orta ölçekli işletmelerde tercih edilen, iletişimi merkeze bağlı kablolar aracılığıyla sağlayan modüler bir sistemdir. Analog santrallar küçük ve orta ölçekli firmaların iç ve dış görüşmeleri bu santral üzerinden yönetilmektedir. Analog santrala bağlı kullanıcılar, dahili ve harici hatlara bağlanabilecekleri gibi bu işlemlerin istenildiği takdirde kısıtlanabilme imkanı da bulunabilmektedir.
Gelişen teknolojiyle birlikte analog santrallar da programlanabilir bir yapıda olup analog telefon santrallarının genel özelliklerini şöyle sıralayabiliriz;
Call Center(Çağrı Merkezi), kurumların temasta oldukları kişi veya kurumlarla olan iletişimlerini yürüttükleri, yazılım, donanım, insan kaynakları ve iş akışlarından oluşan etkileşim merkezlerdir. Rezervasyon merkezi, yardım masası, bilgi hatları, müşteri ilişkileri gibi yapılara genel olarak verilen kapsayıcı, “şemsiye” bir isimdir. Yoğun şekilde gelen ve/ya giden telefon çağrılarının gerçekleştirildiği merkezlerdir.
Call Center terimi son zamanlarda yanlış yönlendirici bir terim halini almıştır. Call Center olarak nitelendirilebilecek merkezler artık sadece “telefon çağrısı” almıyor, aynı zamanda e-posta, fax, sms, çevirimiçi sohbet(online chat) gibi iletişim kanallarını da yönetiyorlar. Bu nedenle bu merkezler Contact Center, Customer Contact Center, Customer Interaction Center, Customer Interaction platform gibi isimlerle de ifade edilmekteler. Buna rağmen, Call Center terimi yerleşiklik açısından oldukça güçlü ve belirtilen veya ileride gelişecek olan iletişim kanallarının tamamını ifade eder bir şekilde “şemsiye” terim olmayı sürdürecektir.
Çağrı Merkezlerinin kurumlara sağlayacağı yararlar şöyle özetlenebilir.
* Kurum ile müşteriler arasında köprü görevi görür
* Müşteri sadakatinin artmasına etkide bulunur
* İletişim kontrollü ve kaliteli bir biçimde sağlanır
* Düzenli ve sürekli veri akışına olanak tanır
* Pazarlama faaliyetlerinin etkinleşmesine imkan tanır
* Ürün ve hizmet iyileştirmeleri için geri besleme sağlar
* Maliyetlere olumlu etki eder, verimlilik artar
* Self servis hizmetlerin kullanılmasına destek olur
* Gelir yaratmak için kullanılır, gelir artışına etki eder
Inteliex, istenildiği durumda santralinizden yapılan görüşmeleri sıkıştırılmış olarak kayıt eder. Analog, Digital (PRI/BRI) ve IP üzerinden yapılan tüm görüşmeler kayıt edilebilir. Bunun yanı sıra dect üzerinden yapılan görüşmeleri de kaydetmek mümkündür. Tüm görüşmeler yönetici şifresi ile web üzerinden raporlanabilir ve dinlenebilir.
Inteliex, robot operatörü ile arayanları görüşmenin kayıt edildiği yönünde bilgilendirir. İstenirse periyodik aralıklarla kayıt uyarı tonu gönderilebilir.
Inteliex sayesinde çalışanlarınızın performanslarını analiz ederek satış grafiğinizde önemli artışlar sağlayabilirsiniz. Çalışanlarınızın müşterilerinize verdiği telefon desteğini gözlemleyerek müşteri memnuniyetini arttırabilirsiniz.
Inteliex, çalışanlarınızda gerekli görüşme disiplinini sağlayarak haberleşme maliyetlerinizde önemli ölçüde tasarruf sağlayacaktır.
Kullanıcı Dostu Arayüzü
Görüşmeler istenirse güvenli olarak Türkçe web arayüzü aracılığı ile dünyanın her yerinden rahatlıkla dinlenebilir.
Record on demand
Record on demand özelliği ile kullanıcı, konuşma sırasında istediği zaman konuşmayı kayıt edebilir.
Yedekleme
Kayıt edilen görüşmeler DVD’ye aktarılabilir. Bu sayede back-up’ları alınmış ve sistemden silinmiş olur. Aynı zamanda da sistemde yeni kayıt için yer açılır. Standart donanım ile 13.000 saat ses kayıt mümkündür. Ek hard disc ekleyerek kapasitenizi 150.000 saate kadar artırabilirsiniz. Ses kayıtlarınızı G723, G729, GSM, H263, ulaw, alaw, vox, wav kodekleri ile kaydedebilirsiniz.
Sesli yanıt sistemleri
Santralinize gelen çağrıları profesyonel bir şekilde karşılar,istenilen dahili numaraya aktarır ve kişilerin posta kutularına mesaj bırakılmasını sağlar. Bırakılan mesajlar e-mail yoluyla yada belirtilen herhangi bir telefon numarasına ( dahili no, GSM, ev telefonu v.b) iletilebilir.
Genel Özellikler
* Gelen çağrıyı istenen dahili numaraya , bilgi hattına, şikayet hattına ya da operatöre bağlar.
* Aran kişiye ulaşılamıyorsa , mesaj bırakma , başka bir dahiliyi arama veya operatöre dönme olanağı verir.
* Tüm santrallerle ile tam entegre olarak çalışır.
Sesli yanıt sistemleri ürünlerini iki gurup altında toplayabiliriz.
1- PC tabanlı sesli yanıt sistemi
* Post Office XP
2- Kompakt sesli yanıt sistemelri
* SYS Vm-Pro
* Vocal
* Ear5000
* Ear4000
* Ear2000
PC tabanlı sistem ile Kompakt sistemlerin farklılıkları
* PC tabanlı sesli yanıt sistemlerimiz aynı anda santralinize gelen 4 ile 64 çağrıyı karşılama kapasitesine sahipti.
* Kompakt Sesli yanıt sistemlerimiz aynı anda santralinize gelen 2, 4 ve 8 çağrıyı karşılama kapasitesine sahiptir.
* PC tabanlı ürünlerimizde bırakılan mesajlar ses dosyası olarak kişinin e-mail adresine gönderilir.
* Kompakt ürünlerde bırakılan mesajlar belirtilen telefon numarasına iletilir.
* PC tabanlı ürünlerimizde ( Post Office XP) sesle yönlendirme ( Speech Recognition) özelliği eklenebilmektedir.
* Pc tabanlı ürünlerde ACD kutusu tanımlama, bekleyenlere sıra belirtme özellikleri mevcuttur.
Cordless çok katlı yapılar, çok binalı yerleşkeler, açık alana dağılmış yapılarda kesintisiz ve istenilen her yeri kapsama alanına katabileceğiniz KABLOSUZ TELEFON çözümüdür.
Temel Özellikler
* Tüm işletme sınırları içerisinde haberleşme hizmetlerine erişebilirlik ve Sistem özelliklerine erişim
* Çalışanların hareketliliğinin arttırılması, her zaman erişilebilir olmaları
* Çalışanların, işletmenin her yerinden dış dünyayla iletişim kurabilmeleri
* Görüşmelerin sayısal ses kalitesi ile yapılması
* Sistem dahilindeki farklı baz istasyonları arasında “roaming” ve “handover” özellikleri, kesintisiz görüşme
Ölçeklenebilir baz istasyonu
Baz İstasyonları 4/8/12 kanal olarak çalışabilmektedir. Baz istasyonunda standart donanımda 2 kanal lisansı mevcuttur, kanal ilavesi lisans bazlı yapılır.
Cordless Haberleşme Platformunuzun kablosuz çözüm uzantısıdır. Büroda, fabrikada veya kampüste dolaşırken bile sisteme bağlı kalabilirsiniz. İş arkadaşlarınızı bulmak için, artık eskisi gibi zaman harcamayacaksınız. Bundan böyle, önemli karar verme durumlarında gereksiz gecikmeler ve verim kaybı yaşamayacaksınız. İş yerinizde hem özgürce dolaşabilecek, hem de bağlantıda kalacaksınız.
El cihazı olarak SIEMENS Gigaset ailesi ve diğer marka ürünlerden GAP uyumlu ürünler de kullanılabilir.
Gigaset Ürün Ailesinin yüksek esneklik ve dolaşım özellikleri, en popüler kablosuz telefonlar yapmaktadır. Bu telefonlar; mükemmel ses kalitesi, yüksek dereceli dinlenilme koruması ve (bina içinde 50 metre ve dışarıda 300 metre’ye kadar) geniş kapsama alanı sunmaktadırlar.
Baz istasyonları radyo hücrelerini oluşturur ve kablosuz terminallerle (ahizelerle) iletişimi yönetirler. Bunlar, haberleşme sistemindeki entegre radyo santral baz istasyon modülüne, sisteme özel UP0/E arabirimi üzerinden bağlanırlar. Bu ise, bir baz istasyonundan aynı anda sayısı onikiye varan konuşmanın yapılabileceği anlamına gelir. Baz istasyonunun tam konumu, öngörülen bina ve dış mekanların kapsanabilmesi için, proje planlama ve radyo teknoloji ölçümleri yapılarak tespit edilmek zorundadır. Hava şartlarından koruma amacıyla, baz istasyonları ısıtılabilir bir kabın içerisine konulabilir.
IPtrunking çözümüyle Voice over IP Teknolojisi (VoIP) ses hizmetlerinin standart Internet trafiği ile entegrasyonunu mümkün kılan, son yıllarda kullanımı hızla artan, güvenilirliği kanıtlanmış ve maliyetleri düşüren bir haberleşme teknolojisidir.
PBX haberleşme sistemleri günümüzde yaygınlaşmaya başlayan VoIP, diğer bir adıda IP Trunking çözümleri desteklemektedir. Bu çözümleri kendi tümleşik yapısı içersinde gerçekleştirerek, en kaliteli hizmeti ve olanakları sunmaktadır. VoIP uygulamaları için tasarlanmış IP Gateway (IP Modülü) sayesinde tümleşik yapı içersinde verimli bir hizmet sunuyor.
Faydaları ve kullanım alanları
Çok şubeli yapılarda Hızlı ve güvenli iletişim, bir şirketin başarısı için çok önemlidir.
IP telefon desteği
IP ağı içindeki telefonlara sistem özelliklerine erişim desteği sunulur.
IP trunking
Kurumsal şebeke içindeki bir başka HiPath haberleşme sistemine IP üzerinden ses bağlantısı kurulabilir.
LAN-LAN bağlantısı
İki farklı yerleşim, sistemin Analog/ISDN kanalları ya da IP üzerinden birbirine bağlanabilir.
İnternet erişimi
Tüm sistem kullanıcıları için ADSL ya da sistemin Analog/ISDN kanalları üzerinden Internet erişim sağlanır.
Firewall
Stateful Inspection Firewall özelliğine sahiptir. Ayrıca porta ve IP adresine göre filtreleme yapılabilir.
* Bölgelerinizle düşük sabit ücretlerle görüşme imkanı sağlar.
* Mobil ve uzak çalışanlar için güvenli erişim sağlar
* Partner şirketlerin iletişim akışına dahil edilebilmesi
* Aktarılan bilginin manipülasyon ve dinlemeye karşı korunabilmesi
* İletişim altyapısının izinsiz girişlere ve sabotajlara karşı korunabilmesi
* Sistemin tüm özellikleri her yerde kullanılabilir duruma geliyor (CorNet IP Features)
* TDM telefonlardaki tüm özellikler IP telefonlara da taşınmış olur
* Tüm networkde baştan aşağı her client da aynı özellikler
* Her türlü IP Networking Kurulum senaryosuna açık sistem (TDM – IP Clientlarla beraber)
* Her Workpoint de aynı kullanıcı menüsü
Hotel’ler için tasarlanmış, santrallerinin verimliliğini artıran bir yazılım arayüzdür. Yazılım sayesinde odaların telefon görüşmelerinin ücretlendirilmesi, acil durumlardan sinyallerin gelmesi, kullanıcılara göre dil seçenekleri, seçilen dillere özel uyandırma sistemlerini kullanabilirsiniz.
Hospitality mevcut güvenlik yazılımları vs.. PDA’lerle entegre çalıştırabilir. Bunların raporlamalarını alabilirsiniz.
Genel Özellikler
* Müşteri memnuniyeti ve isteği doğrultusunda çabuk ve hızlı cevap verebilme amaçlı Service Tracking modülü
* Servis Mobil terminalleri ile entegrasyon (DECT / Phone-Optiset / WLAN-PDA / Mail / GSM)
* Unified Messaging System – HiPath Xpressions veya 3rd party Sesli Posta Sistemi (oda telefonu ile room status / wake up / minibar girişi) Facility Monitoring (DECT / Phone-Optiset / WLAN-PDA / Mail / GSM
* 3rd party Ücretlendirme sistemleri entegrasyonu
* Open Interface capabilities for data exchange (via ODBC or file based) and mobile Service Tracking (for professional service)
* Servis Elemanlarının ve müşteri isteklerinin zamanında yerine getirilmesinin kontrolü
* İş akışlarının kontrolü
* Servis Elemanı için kolay kullanım
* Müşteri Hizmetlerinin hızlı ve güvenilir bir şekilde tamamlanması garantisi
* Servis merkezinin iş akışına hızlı adaptasyonu
* Facility Monitoring modules provides proactive security/comfort
Dijital Alarm ve Konferans Sistemi
* Yayın ve alarm çağrıları
* Geniş katrılımlı telefon konferansları
* Bilgi hatları
* Kişi ve grup çağrıları
* Sistem telefonlarına E-posta servisi
Otomasyon Sistemleri – Haberleşme Sistemi Bağlantısı
* Endüstriyel kontrol üniteleri
* Akıllı bina teknolojileri ve alarm sistemleri
* Operasyon destek sistemleri
Yayın ve Alarm Çağrıları
Kalabalık bir kullanıcı grubunu aynı anda arayabilir, kayıtlı bir mesaj dinletebilir, ya da arananları konferansa dahil edebilir. İtfaiye, doğalgaz gibi acil hizmet personelinin harekete geçirilmesi Sanayi siteleri, oteller, okullar gibi yerleşimlerin planlı tahliyesi Polis, itfaiye, hastaneler, basın gibi kurumların aynı anda bilgilendirilmesi DECT telefonları taşıyan sağlık personeline erişim Hareketli servis teknisyenlerine sistemlerden otomatik arıza bildirimi.
Geniş Katılımlı Telefon Konferansları
* Konferanslar telefon ile, operatör tarafından ya da web üzerinden başlatılabilir ve yönetilebilir.
* Bir afet sonrasında kriz komitesi üyeleri arasında.
* Yardım talep edenlerle yardım sunanlar arasında.
* Şirket merkezleri ve bölge ofisleri arasında.
* Editörler ve diğer uzman ekipler arasında.
* Her biri 240 kişiye çıkabilen 1000 konferans grubu. Aynı anda 8 konferans.
Bilgi Hatları
* Kaydedilmiş anonsların ve canlı yayınların dinletilmesi.
* Afetler ve endüstriyel kazalarda son durum raporları
* Hava durumu ve trafik bilgileri (sis, buzlanma, kaza vb.)
* Sinema, tiyatro vb. için program bilgileri
* Meclis oturumları, şirket toplantıları, konferanslar
* Kayıtlı anonslar her arayana en başından dinletilir.
Kişi Çağrısı
Kişinin farklı şebekelerdeki telefon numaraları sisteme kaydedilir. (İş, DECT, GSM, ev vb.) Kişiye bir sanal numara atanır. Sanal numara arandığında, kişi kayıtlı tüm telefonlarından aynı anda aranır.
Grup Çağrısı
Bir grup tanımlanır ve sanal numara atanır. Sanal numara arandığında gruptaki tüm kullanıcılar aynı anda aranır.
Sistem Telefonlarına E-posta Gönderimi
* Herhangi bir SMTP e-posta sisteminden ekranlı sistem telefonlarına e-posta gönderilebilir.
* OptiPoint, Gigaset telefonlar
* İş talepleri
* Toplantı, konferans yer-tarih değişiklikleri
* Sistem durum ve arıza bilgileri
Video konferans, farklı noktalardaki insanların bir araya gelerek yüz yüze görüşmek için birçok soruna katlanmak yerine, ofisinden diğer ofisteki insanlarla gerçek zamanlı olarak toplantı, eğitim, konferans yapabilme imkanları sunmaktadır. Diğer ofis ve şube çalışanları ile karşılıklı olarak tartışabilme, ortak çalışma ve veri paylaşımını(sunum yapma, teknik çizimler, bütçe dosyaları, …) yapabilmektedir.
Hatta ortak çizim veya uygulamayı karşılıklı olarak kullanabilmektedirler. Katılımcılar, mikrofon ve kamera vasıtasıyla diğer noktalarda bulunan insanlara kendilerini ifade ederken, karşıdan gelen görüntü ve sesi almak için televizyon veya bilgisayar monitöründen faydalanmaktadırlar. Video konferans, yüz yüze görüşme konforunun çeşitli cihazlarla icra edilmeye çalışılan bir şeklidir.
Görüntülü Toplantının cazip yanları
* Farklı şubelerde bulunan yöneticilerin toplantı amacıyla merkeze gelmesi ile oluşan zaman kaybına son veriyor.
* Takım çalışmasını pekiştiriyor.
* Video konferans sayesinde anında toplantı yapabilme imkanları doğmaktadır. Dolayısıyla çok hızlı kararlar verme imkanları sunuyor.
* Yöneticiler ile anında iletişim imkanı sayesinde, üretkenlik artarak, kilit nokta (şirket yöneticileri, firma içinde başarılı personel) da bulunan insanların üretkenliği artmış olacaktır.
* Toplantı yapabilmek amacıyla katlandığı birçok zahmetten kurtulan yöneticilerin moral bakımından çöküntüye uğramaları daha aza inecek.
* Araştırmaların da gösterdiği gibi seyahat harcamaları firmalara büyük bir külfet getirmektedir. Video konferans sayesinde seyahat harcamaları şaşırtıcı derecede azalacak.
* Mobiliteyi artırır. Bu sayede yer ve mekan bağımlılığı ortadan kalkarak farklı noktalardan toplantılara katılabilme imkanı doğmuş olacak. Hatta elde taşınan dizüstü bilgisayarlar sayesinde, toplantı yapabilmek için mekana bağımlılık da ortadan kalkmaktadır.
* Video konferans daha verimli toplantılar sağlayacak, bunun yanında kısa zaman diliminde daha fazla toplantı yapabilme imkanı doğduğu için, zaruretten dolayı yapılamayan toplantıların yapılabilmesi imkanı doğacak.
* Maliyet ve zaman sorunları sebebiyle toplantıya iştirakler mümkün olduğunca asgari seviyede tutulmaktaydı. Video konferans, maliyet ve zaman sorununu en aza indirdiği için daha yüksek katılım ile toplantı düzenleme olanağı sağlıyor.
* Aslında firmalar, toplantı amacıyla farklı şehirlere değerli çalışanlarını göndererek kaza riskini de göze almış oluyorlar.
Video konferans sistemi sayesinde seyahat zorunluluğu ortadan kalktığı için yönetici kademesinin güvenliğini de artırmış oluyoruz.
* Firma bazında çalışanlara yapılacak eğitimde, Video konferans sisteminden faydalanarak, eğitim giderlerini çok ucuz ve daha sıklıkla imkan sağlanacak.
Görüntülü Toplantının kullanıldığı alanlar
* Uzaktan eğitim amaçlı çalışmalar.
* Uzak noktalarda bulunan insanlarla toplantılar
* Sağlık ve tıp alanında kullanım; bilgi paylaşımı. ‘Dünyanın herhangi bir noktasında ilk defa gerçekleştirilen bir ameliyatın başka bir noktadan etkileşimli izlenebilmesi gibi.’
* Gözetim alanları(Mağaza,Havalimanları vs.)
* Bankacılık
* Sigortacılık. ‘Ekspertiz kaza yerindeki aracın yanında merkezle irtibat kurarak hasar tespitini direk merkeze ulaştırabilir’.
* Görüntülü telefonlar